Leestijd: 3 minuten

wordpress
Barry-Team

Barry

Automattic geeft .blog domeinen vrij in november 2016

Automattic, het bedrijf dat eigenaar is van WordPress, heeft de rechten bemachtigd voor de verkoop, vernieuwingen en registraties van .blog domeinen. Deze domeinen zijn bij uitstek geschikt voor bloggers die de hele dag bezig zijn met het maken van interessante content. De vrijgave van de .blog domeinen vindt plaats in de herfst van 2016.

Bloggers kunnen een .blog domein direct via WordPress.com kopen of via hostpartijen zoals Antagonist of yourhosting.nl. De domeinen zullen beschikbaar zijn voor iedereen, ongeacht welke site je host of wilt gaan hosten. In augustus 2016 geeft Automattic de registratie van .blog domeinen vrij voor een select groepje merkeigenaren. In november 2016 is een .blog domein beschikbaar voor iedereen.

Creëer een persoonlijk bloglandschap

Het .blog domein creëert een gepersonaliseerd landschap voor al je blogactiviteiten. Het helpt om een prominente plek te krijgen tussen alle bloggers, omdat het je de mogelijkheid geeft om een aangepaste naam en een aangepast webadres voor je site te creëren.

Een .blog domein maakt jouw uitingen op het web dus duidelijk en toegankelijk. Je kunt elke naam gebruiken voor een .blog domein, zolang het maar beschikbaar is voor registratie. Waarschijnlijk worden belangrijke namen echter meteen al in de eerste uren van augustus geregistreerd.

Domeinnaam specifiek voor bloggers

Volgens Automattic geeft een .blog domein een betere URL, specifiek gecreëerd voor bloggers. Eigenlijk is het bedrijf hier een beetje laat mee. In de tussentijd hebben veel mensen namelijk zelf al blogs opgericht. En in een wereld vol concurrentie kost het veel tijd om vanaf nul te beginnen met een compleet nieuwe blog. Met een .blog domein krijg je overigens wel precies dezelfde voordelen in Google zoekresultaten als bijvoorbeeld met een .com of een .nl domein.

En wat zo’n .blog domein kost? Reguliere namen zijn straks beschikbaar voor een klein bedrag. Maar wil je een enorm sterke naam, dan zul je met meer geld op de proppen moeten komen. Voor een standaarddomein als Voetbal.blog is het verstandig om er snel bij te zijn. De kans is groot dat dit soort namen snel weg zijn.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.