Leestijd: 4 minuten

black hat seo blog
Robert-Team

Robert

Blackhat SEO, het werkt nog steeds! 

Er is een schrikbarende onwetendheid in onze industrie over blackhat seo. De illusie is dat na de Panda en Penguin update het onmogelijk is om met blackhat trucs een goede positie te behalen. Onzin, zo blijkt ook uit meerdere cases die gedeeld worden. Kijk eens naar en naar. Niets dan simpele trucs om hoog te ranken die nog steeds werken.

Google is een robot

Google is natuurlijk een geweldige zoekmachine. Maar het is ook niet meer dan een machine (lees script). En tot vandaag de dag is er geen script of robot die goed met een materie kan spelen. Het doet waarvoor het door mensen gemaakt is en daar houdt het ook op. Dat brengt dus gegarandeerd mogelijkheden met zich mee voor iedereen die Google te slim af wil zijn. Tot dusver tenminste, want er zal ooit een HAL 10.000 komen.

Wat is goed?

Probeer je eens een voorstelling te maken van de moeilijkheden waar een Matt Cuts of andere Google anti-spam engineers mee te maken hebben. Hun taak is om elementen te detecteren die spam sites gebruiken om hoog te scoren, maar waar legitieme sites geen gebruik van maken. Dit kan nooit waterdicht worden zoals ik er nu naar kijk. Ook al worden er meerdere anti-spam oplossing aangedragen vanuit de industrie zelf:

Sociale Signalen

Google zal nooit compleet blind gaan varen op sociale signalen. Daar zijn meerdere redenen voor te bedenken. Niet de laatste reden is dat Google zich op die manier afhankelijk maakt van andere grote partijen als Twitter en Facebook voor de kwaliteit van haar eigen dienstverlening. Maar een veel belangrijkere reden is dat grofweg 8 op de 10 niches zich niet leent voor social media marketing. Wie zal ooit een loodgieter pagina delen bijvoorbeeld? Alle sites zonder sociale signalen zonder pardon lager kwalificeren is dan ook een onzalig idee. Het zou namelijk meer onschuldige sites raken dan spamsites.

Te snelle linkbuilding

Er wordt ook vaak gesproken over je linkprofiel langzaam vormgeven, dus niet honderden/duizenden links per dag aanvragen. Dit zou een goede check zijn ware het niet dat er iets is als Viral Marketing. Een goede virale campagne genereert in één klap zeer veel links en sociale signalen. De meeste virale campagnes zijn bovendien van legitieme bedrijven.

Pagina’s zonder content negeren

Zolang Google nog niet goed de content van afbeeldingen en video’s kan bepalen, kan het ook geen pagina’s met weinig of geen tekst uit de index halen.

Spamsites elimineren

Laat er geen misverstand over zijn, Google kan bepaalde signalen devalueren. Maar spamsites volledig verwijderen van de zoekresultaten is (nog) niet haalbaar. Een groot deel zal wel lukken, maar Google kan eenvoudig weg niet het risico lopen om teveel goede sites met zuivere intenties te bestraffen of devalueren. Hun slogan “Don’t be evil” betekent namelijk ook dat ze niemand ten onrechte willen duperen. Bij elke drastische maatregel zal dat wel gebeuren, dus daar zijn ze logischerwijs erg terughouden in.

Disclaimer blackhat SEO

Drijfveer Media is tegen het gebruik van blackhat SEO en behoudens enkele sites in eigen beheer waar we mee experimenteren passen wij het nooit toe. Niet omdat het niet werkt, want dat doet het wel, maar omdat het riskant is. Wij geloven dat als het doel niet is om een duurzaam merk in de (internet) markt te zetten je uiteindelijk toch verliest.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.