Geavanceerd zoeken met Google

google-moz

Google is de grootste en beste zoekmachine. Binnen een fractie van een seconde weet Google de websites te tonen die het beste bij je zoekintentie passen. Als je bijvoorbeeld naar het woord Pudding zoekt, dan krijg je 166.000.000 resultaten in slechts 0,73 seconden.

Marketeers hebben vaak behoefte aan meer informatie over hoe een bron het in Google doet. Het doel van SEO is om kwalitatief goed verkeer naar een website te krijgen. Om dit doel te bereiken, is online onderzoek nodig. Voor onder andere het krijgen van (nieuwe) inzichten.

Met de geavanceerde zoekfuncties van Google heb je een krachtig wapen om je SEO effectiever te maken.

Wat is een Advanced Google Search Operator?

De geavanceerde zoekfunctie van Google maakt gebruik van zoekoperators (Search Operator). Een zoekoperator is een speciaal teken of commando. Wanneer ze worden gebruikt in een zoekopdracht van Google, dan helpen ze de zoekcriteria te verfijnen en kan je dieper in de zoekresultaten duiken.

Zoekoperators worden soms ook geavanceerde operators of zoekparameters genoemd. Je krijgt toegang tot Geavanceerd Zoeken als je hier klikt.

Lijst met geavanceerde zoekoperators van Google

Hieronder vind je een lijst met geavanceerde zoekoperators die beschikbaar zijn op Google en waarmee je verder gaat dan gewone tekstzoekopdrachten.

Intitle: of allintitle: toont alleen resultaten die de gezochte woorden in de titel bevatten. Bijvoorbeeld -> allintitle:Pudding bitterkoekjes recept.

Inurl: of allinurl: toont alleen resultaten die de gezochte woorden in de URL bevatten. Bijvoorbeeld -> allinurl:bitterkoekjes pudding

Intext: of allintext: toont alleen resultaten die gezochte woorden in de tekst op de pagina bevatten. Bijvoorbeeld -> allintext:bitterkoekjes pudding tip

Related: Zoekt naar websites die lijken op het domein in de zoekopdracht. Bijvoorbeeld -> related:drijfveermedia.nl

Cache: Laat zien wanneer een webpagina voor het laatst door Google geïndexeerd is. Type bijvoorbeeld: Cache:jouwwebsite.nl in.

Filetype: Zoekt alleen naar een specifiek bestandstype zoals PDF, DOCX, MP3

Bijvoorbeeld -> filetype:pdf linkbuilding

Around: Vindt pagina’s waar twee woorden of woordgroepen binnen een x aantal woorden van elkaar liggen. Bijvoorbeeld -> drijfveermedia.nl AROUND SEO

Site: toont alleen de resultaten van een bepaalde website. Bijvoorbeeld -> Site:drijfveermedia.nl.

Quotation ” “: beperkt de resultaten tot de exacte zin tussen de aanhalingstekens. Bijvoorbeeld -> “Pudding vind ik lekker”

Exclude –: sluit een term uit door het minteken ervoor te plaatsen. Bijvoorbeeld -> Bitterkoekjes -pudding.

Wildcard *: geldt als een wildcard dat bij elk woord of elke zin past. Mooiste * in Nederland.

Vind berichten die vóór een opgegeven datum zijn gepubliceerd. Bijvoorbeeld ->

site:drijfveermedia.nl/blog before:2015-01-01.

Met deze tips om geavanceerd te zoeken met Google kan je vast je voordeel doen. Wij gebruiken ze in ieder geval dagelijks.

Scroll naar boven