Leestijd: 3 minuten

mobiel-blog
Robert-Team

Robert

Google heeft zichzelf opnieuw bewezen als de koning van de online marketing met betaalde zoekmarketingcampagnes. Hun nieuwste innovatie wordt “Call Only campagnes” genoemd. Het is een nieuw type advertentie die zich uitsluitend richt op mobiele gebruikers. Call Only-campagnes helpen om je te richten op je mobiele verkeer, waarbij het conversiemoment vaak uit een telefoontje bestaat. Dit nieuwe type zoekcampagne werkt verbazingwekkend goed voor adverteerders, uitgevers en bedrijven die meer profiteren van een telefoontje dan van een klik.

Als je bijvoorbeeld eigenaar bent van een hotel of een dakdekkersbedrijf, zou Googles Call Only campagnes tien keer nuttiger zijn dan een standaard PPC-campagne (pay per click). Dit komt omdat de klant direct contact met jou op zal nemen, in plaats van eerst je website bezoeken. Als je nog niet kan beslissen, zijn hier de vijf belangrijkste redenen om een Call Only-campagne op te nemen in jouw marketingstrategie:

1. Uiterst effectief
Mobiele gebruikers hebben de neiging om eerst op het telefoonnummer te klikken en pas daarna op de beschrijving van het bedrijf en de website. Dit maakt Call Only-advertenties de effectiefste PPC-advertenties.

2. Onderzoek: Call Only campagnes werken echt
Volgens een studie, uitgevoerd in de Verenigde Staten door een groep marketeers onder de leiding van wetenschappers van de Universiteit van Virginia, belt meer dan 70% van de mobiele gebruikers rechtstreeks uit de zoekresultaten, terwijl ongeveer 29% belt na het vinden van een telefoonnummer op de website.

3. Gebruiksvriendelijk
Deze methode om je bedrijf te promoten is zeer gebruiksvriendelijk. Gebruikers kunnen je telefoonnummer gemakkelijk in de zoekresultaten vinden, erop klikken en direct bellen. Er is geen noodzaak om het nummer te kopiëren/plakken of te onthouden (zoals op websites en blogs).

4. Lagere biedingen
Call Only campagnes zijn betaalbaarder voor desktop internetgebruikers in vergelijking met andere PPC-advertenties.

5. Waar voor je geld
De meeste mensen die een bedrijf met Call Only-advertenties bellen zijn doorgaans serieuzer, en hebben een hogere intentie om klant te worden.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.