Leestijd: 3 minuten

newsjacking seo blog
Thorgall-Team

Thorgall 

SEO-trend: newsjacking 

De laatste paar maanden zie je steeds meer berichten komen over Newsjacking. Men heeft ontdekt dat dit een zeer goede manier is om snel meer traffic te genereren naar je website en werkt als een soort tijdelijk SEO boost.

Wat is Newsjacking?

Het woord verklapt het al, het kapen van nieuws. Nu klinkt dit niet erg positief, maar eigenlijk is het een goede manier van content marketing. Je biedt de lezers relevante en actuele informatie en voorziet dus in de nieuwsbehoefte van mensen. Niet alleen bezoekers zijn dol op nieuwe en relevante content maar de zoekmachines ook.
Wanneer een nieuwsbericht uit gaat over een bepaald onderwerp zorgt dit voor een piek aan zoekopdrachten. Door hier snel op in te spelen is de kans groter dat je bovenaan in de zoekresultaten verschijnt en dus een piek aan bezoekers op de website zal zien.

Tips voor Newsjacking

Nu klinkt dit allemaal erg leuk en gemakkelijk, maar er zijn wel een aantal dingen waar je rekening meer dient te houden.

Wees snel

Om in te kunnen spelen op het nieuws moet je deze goed in de gaten houden. Je moet weten wat er speelt, zodat je er ook direct op in kan spelen. De beste resultaten haal je uit newsjacking als je binnen 48 uur een relevant bericht in relatie met het nieuws online zet.

Wees relevant

Het aller belangrijkste is dat je relevant bent. Speel niet zomaar in op elk nieuwsbericht dat langs komt en schrijf een relevant bericht. Begin dus niet direct met marketingpraatjes in het bericht, maar probeer allereerst in te spelen op het bericht en daarna een toevoeging aan de actualiteit te doen.

Op die manier ben je relevant voor mensen en dus ook voor de zoekmachine, en is de kans op een herhaal bezoek groter. Het is daarnaast ook een goede manier op je te profileren als autoriteit op een bepaald gebied.

Juiste zoektermen

Probeer te denken aan woorden die de zoeker zou gebruiken en niet de woorden die jij als journalist/blogger of communicatie medewerker zou gebruiken. Net zoals bij zoekwoorden onderzoek voor SEO, moet je ook over deze woorden goed nadenken.

Je zou zelfs even snel kunnen kijken wat het zoekvolume is op de woorden die je hebt bedacht alvorens je een tekst gaat schrijven, zodat je zeker weet dat je optimaal gebruik maakt van deze techniek.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.