Leestijd: 3 minuten

pagerank blogartikel
Robert-Team

Robert

Toch PageRank update december 2013

Vandaag is er weer een PageRank update geweest. Dat is verbazingwekkend omdat de man die het weten kan begin oktober nog zei dat het niet waarschijnlijk was dat dat in 2013 nog zou gebeuren.

Matt Cutts

De man die het weten kan is Matthew “Matt” Cutts, hoofd webspam bij Google. Zijn verklaring op 6 oktober tegenover Niels Bosch bleek dus onjuist. Net als de overtuiging van de toonaangevende website Search Engine Land dat er waarschijnlijk nooit meer een PageRank update komt.

Nou heb ik mijn twijfels of Matt Cutts het echt niet wist. Eigenlijk heb ik mijn twijfels bij alles wat Matt Cutts de zegt. Zijn belangen staan immers in 75% van de gevallen lijnrecht tegenover die van SEO experts. Maar als Matt Cutts het echt niet wist dan zouden ze bij Google moeten werken aan de interne communicatie.

Uitkomst PageRank update

Voor ons is de PageRank update gunstig geweest. Veel websites hebben een hogere PR gekregen, zo ook deze website. Drijfveermedia.nl is van PR 2 naar PR 4 gesprongen. Op een vreemde manier is dat toch nog leuk. Het is een indicatie dat je goed bezig bent met het optimaliseren van je website maar echt veel waarde hechten wij er niet aan. Hoe wij precies tegenover PageRank staan schreven we eerder dit jaar op onze blog.

Zelf je PageRank checken

Als je geen professionele SEO-er bent, dan heb je waarschijnlijk ook niet allerlei tools en add-ons geïnstalleerd die je website analyseren. Als je toch nieuwsgierig bent naar je nieuwe PageRank, dan kan je hieronder kijken hoe hoog deze is geworden na de PageRank update van 6 December 2013.

footer-team

© 2021 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.

2 reacties

  1. Bartje Meijer op december 10, 2013 om 2:05 pm

    Heen peil meer op te trekken af en toe, maar gelukkig mogen we de PR met een korreltje zout nemen…  2. 17 soorten linkbait op februari 26, 2016 om 2:58 pm

    […] door actuele berichten uit een specifieke niche te delen. Als je de eerste bent die met een belangrijk nieuwtje uit de nicht komt, kun je rekenen op een grote toestroom aan backlinks en […]