Leestijd: 4 minuten

wordpress
Mirthe-Team

Mirthe

Wat zijn de populairste WordPress plug-ins?

Er zijn meer dan 55.000 plug-ins voor WordPress. Ze worden natuurlijk niet allemaal regelmatig bijgewerkt en gebruikt, maar de plug-ins die we in deze blog bespreken wel. Op basis van de daadwerkelijke downloadcijfers van WordPress.org zijn dit de meest populaire WordPress-plug-ins aller tijden, van de 55.000+ plug-ins die momenteel beschikbaar zijn.

Yoast

Een van de plug-ins die bij het rijtje populairste plug-ins hoort, is zonder twijfel Yoast SEO. Deze plug-in wordt gebruikt door (bijna) iedereen die een blog of site op WordPress heeft. Het kan juist zelfs moeilijk zijn om websites te vinden waarop Yoast SEO niet is geïnstalleerd.

Yoast SEO helpt je om sitemaps te genereren, metatags toe te voegen, jouw site te optimaliseren voor sociale media, je site te verbinden met Google Search Console en meer. Ook heel handig is dat de plug-in statistieken en bruikbaar advies biedt over hoe je je werk kunt verbeteren, en als alles volgens de regels is gedaan, krijg je groen licht.

Jetpack

Een andere populaire plug-in is Jetpack, een multifunctionele tool die in (bijna) alles goed is. Het helpt je met marketing, design en beveiliging. Onder de verschillende functies vindt je site-analyse, geautomatiseerde berichten op sociale media, meerdere WordPress-thema's, spamfiltering, downtime-monitoring, malwarescanning, inlogbeveiliging, het laden van luie afbeeldingen, CDN en meer. Jetpack wordt geleverd in één gratis en drie betaalde abonnementen, dus niet alle functies zijn gratis. De plug-in is geschikt voor persoonlijke blogs, en voor zowel startups als zakelijke bedrijven.

Akismet

Akismet is een anti-spam plug-in die alle reacties beoordeeld, om de spamachtige commentaren eruit te filteren. Elke dag worden we gespamd door promotionele links, irrelevante verhalen, kwaadaardige inhoud of gewoon per ongeluk. Het is erg moeilijk om alle reacties zelf te filteren, vooral als je een bedrijf hebt dat honderden reacties per dag ontvangt. De verdachte links worden automatisch door de plug-in verwijderd.

De plug-in is niet alleen goed voor automatisering, maar ook voor beveiligingsdoeleinden, aangezien het niet toestaat dat schadelijke of problematische inhoud op jouw site wordt gepubliceerd. De plug-in controleert naar reacties ook de inzendingen via het contactformulier, zodat er geen spam tussenkomt.

Wordfence security

Wordfence is een plug-in die alleen over beveiliging gaat; het is gemaakt om jouw site veilig te houden. Wordfence plaatst een firewall op de site om deze weg te houden van kwaadaardig verkeer. Afgezien daarvan biedt het een malwarescanner die verdachte externe pogingen blokkeert en een veilig inlogsysteem biedt.

Het leuke van deze plug-in is dat deze waarschuwingen geeft telkens wanneer er iets vreemds op jouw site gebeurt. Bijvoorbeeld wanneer een plug-in die je gebruikt, wordt gesloten of verlaten of wanneer er een kwetsbaarheidsprobleem optreedt.

WooCommerce

WooCommerce is een WordPress e-commerce plug-in waarmee je alles kunt verkopen. Met deze plug-in veranderd jouw website in een online shop. Met een overvloed aan uitbreidingen en aanpassingsfuncties, maakt deze plug-in verkopen op de WordPress-site eenvoudiger dan ooit tevoren. Met een overvloed aan thema's en onbeperkte aanpassingsopties, de mogelijkheid om digitale, gelieerde en fysieke producten te verkopen en talloze tools voor conversie-optimalisatie, staat het hoog in de lijst met WordPress-plug-ins in termen van bruikbaarheid.

Contact form 7

Een andere populaire plug-in is Contactformulier 7, waarmee je eenvoudige en effectieve contactformulieren kan maken. Omdat het voor bedrijven handig is om een makkelijke manier te hebben om in contact te komen met mensen, staat deze plug-in ook op dit lijstje met favorieten. De plug-in kan meerdere contactformulieren op dezelfde site verwerken; het integreert ook Akismet spamfiltering en laat je de stijl en velden aanpassen die je in het formulier wilt gebruiken.

Conclusie

Plug-ins zijn de beste dingen om het meeste uit het WordPress CMS te halen. Het maakt niet uit wat voor soort website je gebruikt, er zijn veel plug-ins die het installeren waard zijn. Er is een uitgebreide lijst met nuttige plug-ins die we niet hebben behandeld in onze lijst met WordPress-plug-ins, maar dit zijn er een paar die zeker kunnen bijdragen aan de groei van jouw bedrijf.

Alle plug-ins die hier worden vermeld, zijn geweldig voor het bouwen van een perfecte WordPress-website. De meeste zijn compatibel met andere WP-plug-ins. Dus probeer ze eens uit!

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.