In deze blog stel ik mijzelf voor en vertel ik waarom mijn keuze voor mijn stageplek op Drijfveer Media is gevallen. Mijn naam is Jeltje Bijma en ik studeer aan de NHL Hogeschool te Leeuwarden, waar ik de opleiding CMD volg (Communicatie & Multimedia Design). Ik ben een creatieveling en mede door mijn vooropleiding als mediavormgever heb ik besloten om verder te gaan in deze branche.

Momenteel zit ik in het begin van mijn derde studiejaar, en heb bewust gekozen voor een stage voor deze komende achttien weken. Bij CMD mag je zelf bepalen wanneer je op stage wilt, zolang je aan de voorwaarden van de studie hebt voldaan. Ik wilde graag nu op stage om zelf te ervaren wat bij mij past en erachter komen waar ik mijzelf in de toekomst zie staan, zodat ik na mijn stageperiode gerichter en doelbewuster verder kan leren.

Ervaren is keuzes maken

Tijdens mijn mbo-studie Interactieve Mediavormgeving zag ik mijzelf als een knikker die door alle facetten van multimedia en design rolde, waaronder het bouwen van websites. Ik ben erachter gekomen dat dit niet helemaal mijn ding is. Wel heb ik me gerealiseerd dat ik afwisseling in mijn werkzaamheden wil en dat ik later breed inzetbaar wil zijn. Ik heb mede door het bouwen van websites veel kennis opgedaan in HTML & SCSS, WordPress en User Experience (UX).

Als mediavormgever heb ik uiteraard kennis opgedaan over het ontwerpen van huisstijlen, banners, advertenties, posters, websites en nog veel meer. Je vraagt je misschien af, waarom nu dan een stage als online marketeer? Online marketing is de overkoepelende tak van het creatieve proces. Je kan bijvoorbeeld nog zo’n vette website hebben gemaakt die gepaard gaat met een strak logo, als niemand die website vindt of bezoekt is dat doodzonde.

Ik heb daarom bewust voor een stage bij Drijfveer Media gekozen. Hier wil ik de komende weken alles leren over online marketing, SEO en linkbuilding. Bovendien wil ik Drijfveer Media graag ondersteunen in het ontwerpen van websites zodat ik hierin zelf verder kan groeien. Daarnaast heb ik ook al kennis mogen maken met het communicatieve gedeelte van het vak, zoals blogs schrijven en telefonie, wat een zeer waardevolle aanvulling is op mijn huidige skills. Daarnaast voel ik mij al helemaal thuis bij Drijfveer Media. Je maakt als stagiaire echt onderdeel uit van het team, en dit stel ik zeer op prijs. Ik krijg er een echte boost van als ik zie dat mijn nieuwe kennis zijn vruchten afwerpt bij het ondersteunen van de werkzaamheden.

Vrije tijd

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan Tumblr. Ik ben een fanatieke blogger, en ook hier uit ik mijn creativiteit. Dit doe ik in de vorm van gifs (gifsets) over mijn favoriete games en films. Ik vind het geweldig om mijn ‘feels’ die ik overhoud aan een bepaalde game of film hierin te verwerken en te delen met mijn volgers. Maar ik doe het ook om creatief te blijven en continu mijn gifmaking skills te verbeteren. De reacties die ik krijg van mijn volgers (dat zijn er inmiddels 6000+ en counting) zijn geweldig om te lezen.

Daarnaast game ik graag (ik ben een groot fan van de Final Fantasy games) en kijk ik graag een goede film zoals de Alien reeks (van Ridley Scott & James Cameron) en de prequels: Prometheus en Alien Covenant. Spannende films die een metafoor met zich meedragen. Ook leef ik mij helemaal uit als fangirl tijdens conventies waarin cosplay centraal staat, zoals Dutch Comic Con, Abunai en Animecon.

Vissen en zwemmen vind ik ook hartstikke tof om te doen, en niet te vergeten reizen. In 2014 en 2015 heb ik twee keer Miami mogen ervaren. Daar verbleef ik bij een Amerikaans gastgezin, een ervaring die ik nooit meer zal vergeten.

Toekomst en ambities

Mijn doel is om af te studeren als allround online marketeer. Daarbij kan ik later sturing geven aan mijn eigen team en ook advies geven aan mijn klanten over het maken of inzetten van diverse media-uitingen zoals een website. De knikker moet uiteindelijk naar een eindbestemming rollen. Ik ben ervan overtuigd dat mijn komende ervaring bij Drijfveer Media mij de richting naar die eindbestemming zal wijzen.

]]>