Beste lezer, mijn naam is Marcel Wiersma en in deze blog stel ik me voor. In de periode van september 2017 tot juli 2018 loop ik mijn afstudeerstage bij Drijfveer Media als online marketeer. Ik zit momenteel in het vierde jaar van de studie Media & Entertainment Management van Stenden in Leeuwarden. Dit jaar staat geheel in het teken van afstuderen. Ik loop tien maanden stage en schrijf in die periode ook mijn scriptie.
Sinds mijn eerste aanraking met marketing ben ik gefascineerd geraakt door branding, reclame en alles daar omtrent. Hoe kan het toch dat sommige merken een plaatsje in ons hoofd hebben gereserveerd? Je hoeft maar de helft van een logo te zien om het merk te herkennen. Waarom staan altijd dezelfde bedrijven bovenaan in Google? Wat maakt hun website zo goed? Ik had vele vragen.

Marketing in Thailand

Leergierig als ik ben, wilde ik hier meer van weten. Toen Stenden de minor Integrated Digital Marketing aanbood in Bangkok, heb ik mijn koffer gepakt voor een onvergetelijke reis. Met vele medestudenten heb ik drie maanden gestudeerd aan Panyapiwat Institute of Management onder de vlag van Stenden Thailand. Ik heb hier geleerd over web-technologie (WordPress, html, CSS) en Grafisch Ontwerp (User Experience, kleuren, logo’s, typografie, brand voice, merkidentiteit). Naast studeren heb ik ook veel gereisd. Kijk op mijn blog voor een impressie van die tijd!

Kennen versus kunnen

Ik heb bewust gekozen voor Drijfveer Media omdat ik hier het gevoel kreeg dat stagiaires worden gewaardeerd. En dit kan ik nu bevestigen! In mijn optiek heb je als afgestudeerd hbo’er veel kennis, maar dit betekent niet dat je ook veel vaardigheden hebt. Tijdens deze stage wil ik daarom vaardigheden opdoen die essentieel zijn voor een online marketeer. Ik werk nu aan onder andere websites, linkbuilding en SEO tekstschrijven. Later wil ik me nog storten op Google AdWords en Google Analytics.

Passies

Naast het toch ietwat technische en statische computerwerk, ben ik graag buiten. Ik ben een sportliefhebber, zowel liggend op de bank als toeschouwer, als fanatiek deelnemer. Na jaren te hebben gevoetbald, heb ik nu definitief gekozen voor de triatlon. Tot slot ben ik nog groot muziekliefhebber. Ik speel inmiddels ruim elf jaar gitaar. Ik heb lesgegeven en in bands en orkesten gespeeld. Momenteel speel ik in coverband Freeway. Hier vind je video’s van ons!

Ambitie

Mijn uiteindelijke doel is om als marketeer aan de slag te gaan bij een merk dat dicht bij één van mijn passies ligt. Een bedrijf uit de muziek of triatlon branche dus. Maar elke lange reis begint met een enkele stap (Lao Tzu) en die zet ik nu hier bij Drijfveer Media.

]]>