Mijn naam is Mariske Terpstra en ik stel me graag aan je voor. Momenteel ben ik bezig met de opleiding Marketing Communicatie op het ROC Friese Poort in Drachten. Met mijn achttien jaar ben ik de jongste stagiaire die hier rondloopt. Ondanks het leeftijdsverschil, en ik maar twee dagen in de week aanwezig ben, voel ik me hier erg thuis en ga ik altijd met veel plezier naar mijn stage toe.

Voor school ga ik hier opdrachten uitvoeren over het verkooptraject. Ik leer hier hoe ik verkoopgesprekken moet houden, offertes moet opstellen en ik onderzoek het ordertraject. Als klanten Fries willen spreken, dan is dat geen probleem. Ik ben geboren en getogen in Friesland, dus mijn Fries is vloeiend. Daarnaast ben ik ook bezig met SEO-teksten schrijven en linkbuilding. De theorie die ik op school voor het vak E-commerce leer, komt hier terug in de praktijk.

Mbo of havo

Voor ik deze opleiding deed, zat ik op de mavo. Ik had aan het eind van het jaar de keus om terug te gaan naar de havo, of naar het mbo. Met mijn cijfers zou ik makkelijk havo kunnen doen, maar omdat ik altijd op zoek ben naar nieuwe ervaringen en verandering had ik mijn keus al snel gemaakt. Mijn keus lag bij het mbo. Mijn voorkeur ging voornamelijk uit naar de opleiding Junior Accountmanager, maar getallen en formules zijn nooit een heel sterk punt van mij geweest. Ik vind het leuker om marketingmixen te creëren dan om wiskundige formules oplossen. Daarom heb ik gekozen voor de opleiding Marketing Communicatie. Ik krijg hier veel kansen aangeboden. Zo ben ik bijvoorbeeld ambassadeur van mijn opleiding en ben ik bezig met een excellentieproject.

Ambities

Al sinds ik op de basisschool zat, riep ik al dat ik aan de top wil belanden, maar ik weet nog niet waarmee. Ik heb ontzettend veel interesse in zoveel carrières, dat ik niet kan kiezen. Ik vind het bijvoorbeeld heel leuk om met mensen samen te werken en activiteiten te organiseren. Na het afronden van mijn opleiding wil ik doorgaan naar het hbo. Ik wil me dan inschrijven voor de studie International Facility Management.

]]>