Linkbuilding

Hoger in Google dankzij duurzame linkbuilding

Linkbuilding is een expertise die maar weinig mensen beheersen, hoewel de essentie niet erg complex is. Dankzij ons bedreven team van ervaren linkbuilders hebben wij een sterk groeiend aantal klanten met aantoonbare resultaten. Onder deze klanten bevinden zich ook veel gerenommeerde SEO-bureaus die onze linkbuildingservice inschakelen voor hun eigen klanten.

Linkbuildingservice is inmiddels één van onze kernactiviteiten. Dankzij een scherp tarief en flexibele voorwaarden bieden wij iedereen, van webwinkel tot rijschoolhouder, van loodgieter tot non-profitorganisatie de kans om met ons mee te groeien.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Wat is linkbuilding?

  Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines zien een link als een compliment van andere websites. Als jouw website complimenten krijgt van andere sites, dan verdient je website volgens die redenering een hogere positie in Google, Bing of Yahoo. Maar let op: het maakt wel uit waar de links vandaan komen. Een link van een mindere website kan jouw resultaten omlaag halen. Het verzamelen van kwalitatieve links naar je website wordt linkbuilding genoemd. Goede linkbuilding vereist veel kennis, ervaring en betrokkenheid van de linkbuilder.

  Er zijn duizenden boeken volgeschreven over de verschillende technieken om hoger in zoekmachines als Google, Yahoo en Bing te komen. Veel van deze technieken vervallen na verloop van tijd en nieuwe creatieve technieken komen erbij. Maar na alle jaren van wijzigingen in het online marketing landschap is er is één SEO-techniek die altijd succesvol is geweest en nog steeds succesvol is. Linkbuilding!

  linkbuilding

  Specialist inschakelen?

  Wij helpen je graag met linkbuilding en elke andere denkbare vorm van online marketing. Je kan ons telefonisch bereiken op: tel: 088 - 115 5666

  Waar letten wij op?

  Om een goede waardering te krijgen van zoekmachines zijn bij linkbuilding de volgende elementen essentieel. De beste links komen van gerelateerde pagina’s met een hoge autoriteit en met weinig uitgaande links. Een linkprofiel moet "natuurlijk lijken" met kwalitatieve en relevante links. Hieraan ziet Google dat jouw website en pagina’s bovenaan moeten komen omdat ze relevant zijn voor jouw doelgroep.

  “Linkbuilding heeft meestal snel resultaat. Maar om de echte topposities te veroveren is geduld en doorzettingsvermogen nodig. Het grote voordeel is wel dat het duurzaam en een betere investering is dan bijvoorbeeld Google Ads.”

  GRATIS LINKBUILDINGSCAN

  Binnen 24 uur in je mailbox

  Waarom investeren in linkbuilding?

  Linkbuilding is één van de meest effectieve methoden om hoger in Google te komen. Het is echter belangrijk dat andere SEO-factoren ook in orde zijn. Aan de links naar jouw website kan Google zien hoe waardevol en relevant je website is. Ongeveer 80% van de Nederlanders koopt of zoekt informatie via Google. Het aanmaken van kwalitatieve links naar je website kan zorgen dat jouw pagina’s hoger scoren in Google. Het logische gevolg is dat het aantal bezoekers op jouw website behoorlijk toeneemt! De meeste mensen die zoeken in Google kijken namelijk niet verder dan de eerste pagina, of zelfs de de eerste drie resultaten! Daardoor is linkbuilding van essentieel belang.

  Waarom linkbuilding uitbesteden?

  Linkbuilding is geen hogere wiskunde, iedereen kan het leren. Toch kijken veel bedrijven naar de mogelijkheid om de SEO en linkbuilding van hun website uit te besteden. Logisch, want links verkrijgen is een tijdsintensieve bezigheid, helemaal als je niet precies weet hoe het werkt. Het is voor een bedrijf goedkoper om een professioneel bureau in te schakelen om deze discipline uit te besteden.

  De meeste ondernemers hebben weinig verstand van SEO en linkbuilding. Maar toch krijgen ze van SEO-bedrijven vragen voorgeschoteld die meer kennis van zoekmachineoptimalisatie vereisen. Bijvoorbeeld op welke zoekwoorden ze gevonden willen worden. De ondernemer denkt dan eenvoudig en antwoord bijvoorbeeld met “iPhone mobieltjes” terwijl het wellicht lucratiever is om in te zetten op “iPhone 11.” Specifieke woorden trekken een specifiekere doelgroep aan. Hierdoor stijgt het rendement van jouw investeringen.

  resultaten-linkbuilding

  Linkbuilding werkwijze

  Linkbuilding is na verschillende updates van Google niet meer zo eenvoudig als het in het begin van internet was. Waar het ooit puur om het aantal links ging, is het nu vooral gericht op de kwaliteit van de links. Goede linkbuilding is bijzonder belangrijk om met moeilijke zoektermen hoog in Google te komen. Maar slechte linkbuilding is juist zeer schadelijk voor de posities. Daarom is linkbuilding echt een specialiteit die je beter aan een specialist over kan laten.

  Bij Drijfveer Media werken meerdere linkbuilders die het landschap uitstekend kennen en exact weten wat resultaat oplevert en wat Google waardeert. Hieronder zullen wij zo helder mogelijk uitleggen hoe wij linkbuilding aanpakken. Vanzelfsprekend laten we niet het achterste van onze tong zien, maar de basisaanpak zullen we compleet uit de doeken doen.

  Hoe gaan wij te werk?

  De eerste stap in het ontwikkelen van de website is een inventarisatie van jouw wensen, eisen en budget. Hierbij kijken we gelijk of je wensen realistisch en haalbaar zijn binnen de gewenste termijn via een kort verkennend onderzoek. Sommige klanten willen bijvoorbeeld binnen een paar weken bovenaan komen, maar dat is vaak niet realistisch omdat de concurrentie hier al langer mee bezig is.

  Vervolgens doen wij je een voorstel om je website hoger te krijgen in de zoekresultaten. Bij goedkeuring gaan we op onderzoek uit. Wat is je huidige linkprofiel? Wat doet de concurrentie? Welke keywords zijn belangrijk? Op welke websites kunnen we een link naar jouw website plaatsen? De uitvoering omvat de daadwerkelijke linkbuilding. Onze specialisten gaan hard aan de slag om op een natuurlijke manier zo veel mogelijk kwalitatieve en relevant links te creëren. Hieraan ziet Google dat jouw pagina’s hoger in de zoekmachines moeten komen.

  Na de uitvoering ontvang je bovendien een uitgebreide rapportage waarin je kunt zien waar jouw links geplaatst zijn en wat het effect is van je investeringen. Bij linkbuilding hoort een goede rapportage. Bij ons krijg je elke maand een uitgebreid rapport van de werkzaamheden. Dit stellen we samen door analyse van jouw website en die van je concurrenten. Wij beschikken bovendien over handige tools die het onderzoekproces versnellen en vereenvoudigen.

  Kies voor echte specialisten

  Er zijn in Nederland veel bedrijven die linkbuilding aanbieden. Los van de prijzen zijn de meeste bedrijven van tamelijk gelijkwaardig niveau. Maar er zijn niet veel linkbuilding bedrijven die zich onderscheiden en een hoger niveau weten te halen. Dat komt omdat jij als klant één van de velen bent, waardoor de linkbuilder geen gevoel heeft bij jou en jouw website. Kies liever voor gedrevenheid en bedrevenheid.

  Besteed je linkbuilding uit aan echte specialisten die hier full-time mee bezig zijn. Onze linkbuilding-experts zijn bovendien goed op de hoogte van de laatste ontwikkeling in zoekmachineland waardoor jij altijd verzekerd bent van een linkbuildingstrategie die voldoet aan de richtlijnen van Google. Met onze diverse linkbuildingtechnieken komt jouw website binnen no time hoger in Google.

  Duurzaam succes

  Met onze linkbuilding, gedaan door ervaren linkbuilders, zie je jouw website snel stijgen in de zoekresultaten. En niet voor even, maar duurzaam!

  Zoekmachine-optimalisatie

  Linkbuilding anno 2020

  Sinds de laatste Google updates krijgen wij geregeld de volgende vraag: ‘’Moeten we blijven investeren in linkbuilding in 2020?’’ Het antwoord op deze logische vraag is een volmondig ‘’ja!’’

  Wat wel of niet werkt qua linkbuilding is door de jaren heen verschillende keren veranderd, de fundamenten blijven echter hetzelfde. Waar je voorheen nog kon scoren met kwantitatieve backlinks wordt er tegenwoordig meer gelet op de kwaliteit van een link. De waarde van een backlink wordt onder andere bepaald door de relevantie en autoriteit van een website.

  Een handige tool om de autoriteit te bepalen is de MOZ toolbar, deze geeft de waarde van je linkprofiel aan. Naast het feit dat het essentieel is om sterke backlinks te verzamelen, is het belangrijk om een geloofwaardig linkprofiel te creëren. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een linkprofiel dat bestaat uit zowel dofollow als nofollow backlinks.

  Conclusie

  Linkbuilding zal in 2020 nog steeds van grote toegevoegde waarde zijn en kan jouw website net het laatste zetje geven om de topposities te behalen. Het is daarom belangrijk om de focus vooral op websites te behouden die gerelateerd zijn aan jouw diensten en daadwerkelijk iets toevoegen aan het linkprofiel.

  Zo is het beter om een kleiner linkprofiel te hebben met kwalitatieve backlinks dan een uitgebreid linkprofiel met uitsluitend kwantitatieve links.

  Linkbuilding is een belangrijk onderdeel van zoekmachineoptimalisatie. Zoekmachines zien een link als een compliment van andere websites. Als jouw website complimenten krijgt van andere sites, dan verdient je website volgens die redenering een hogere positie in Google, Bing of Yahoo.

  Linkbuilding is één van de meest effectieve methoden om hoger in Google te komen. Het is echter belangrijk dat andere SEO-factoren ook in orde zijn. Aan de links naar jouw website kan Google zien hoe waardevol en relevant je website is. Ongeveer 80% van de Nederlanders koopt of zoekt informatie via Google.

  Linkbuilding is geen hogere wiskunde, iedereen kan het leren. Toch kijken veel bedrijven naar de mogelijkheid om de SEO en linkbuilding van hun website uit te besteden. Logisch, want links verkrijgen is een tijdsintensieve bezigheid, helemaal als je niet precies weet hoe het werkt. Het is voor een bedrijf goedkoper om een professioneel bureau in te schakelen om deze discipline uit te besteden.

  Sinds de laatste Google updates krijgen wij geregeld de volgende vraag: ‘’Moeten we blijven investeren in linkbuilding in 2020?’’ Het antwoord op deze logische vraag is een volmondig ‘’ja!’’

  Wees niet verlegen, we bijten niet!

  Neem contact met ons op en vertel ons over je nieuwe project, dagdromen of omdat je gewoon zin in een goed gesprek en koffie hebt!