Google disavow tool

Hoe kun je slechte links naar jouw website verwijderen?

Regelmatig krijgen wij de vraag of we willen controleren of een website slechte links heeft. Direct daarop komt dan de vraag hoe ze die kunnen verwijderen. Ons eerste advies is om de websites waar deze links staan aan te schrijven en te vragen om de link te verwijderen. Maar Google heeft ook een tool om links ongeldig te laten verklaren voor het geval de webmaster geen gehoor geeft aan jouw verzoek.

disavow-tool

Wanneer gebruik je de disavow tool?

Het kan zijn dat jijzelf of een online marketingbureau voor 2010 ook meedeed aan de linkbuildingobsessie. Of dat jouw concurrentie externe bureaus inschakelt om slechte links naar jouw website te plaatsen met als doel de positie van je website in Google negatief te beïnvloeden. Google zegt zelf over de spammerige manier van linkbuilding: : “… we fight linkspam constantly with algorithms and by taking manual action”. In sommige gevallen waarschuwt Google in de Search Console, maar daar kan je niet vanuitgaan. Alle reden dus om ook zelf regelmatig kritisch naar je backlinks te kijken.

''Wij helpen je graag met linkbuilding en elke andere denkbare vorm van online marketing.''

Contact-Thorgall

Online marketeer

Thorgall van Eeden

Hoe werkt de disavow tool?

Met de Google Disavow tool kan jij Google duidelijk maken welke backlinks je graag genegeerd wilt hebben. Je kunt hier het Google Disavow bestand uploaden met daarin alle links die je liever niet naar je website wilt. Een Google Disavow bestand is een .txt. Als je één link van een website verwijderd wilt hebben, dan plak je de directe link in het bestand.

Als je één link van een website verwijderd wilt hebben, dan plak je de directe link in het bestand. Als je alle links van een domein weg wilt hebben, dan zet je achter “domain:” de URL van de website. Hier kan je een bestand downloaden die je zelf verder kunt aanpassen.

disavow-search-console

Vraag naar de mogelijkheden

Wil je ook beter zichtbaar worden door middel van linkbuilding maar heb je zelf geen tijd of weet je niet hoe te beginnen? Wij helpen je graag. Hierdoor heb je zelf meer tijd over voor het uitvoeren van jouw kernactiviteiten. Wij nodigen je van harte uit om contact op te nemen en je wensen te bespreken. Onze specialisten kunnen je vrijblijvend adviseren.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.