Linkbuilding fouten

Hoe het niet moet

Linkbuilden bestaat al ongeveer 20 jaar. De werknemers van Drijfveer Media zijn hier al net zo lang mee bezig en hebben alle verschillende tactieken dus van dichtbij meegemaakt. Wat in 2000 nog gewoon was met linkbuilding kan vandaag de dag niet meer. Zelfs sommige linkbuildingtechnieken die in 2015 nog veel gebruikt werden, kan je maar beter vergeten. Wij hebben op deze pagina de belangrijkste linkbuilding fouten verzameld. Als je zelf gaat linkbuilden of linkbuilding uitbesteedt, vermijd dan de technieken die op deze pagina staan.

Wil je weten hoe het wel moet? Kijk dan op de pagina linkbuilding do's.
Wil je weten hoe wij linkbuilden? Kijk dan op de pagina linkbuilding werkwijze.
Wil je meer weten over linkbuilding? Kijk dan op onze linkbuilding pagina.
Wil je een gratis linkbuildingscan? Kijk dan op onze actiepagina.
Wil je graag weten wat alle linkbuilding termen betekenen? Kijk dan op de pagina linkbuilding termen.

linkbuilding-fouten

Wat is black hat linkbuilding?

Black hat linkbuilding is een praktijk tegen de richtlijnen van zoekmachines, die wordt gebruikt om websites hoger in de zoekresultaten te krijgen. Deze zelf bedachte technieken eindigen vaak in een penalty van zoekmachines. Black hat-technieken omvatten het opvullen van zoekwoorden, cloaking en het gebruik van private blognetworks.

''Wij helpen je graag met linkbuilding en elke andere denkbare vorm van online marketing.''

Contact-Thorgall

Online marketeer

Thorgall van Eeden

Het lijkt zo logisch en het werkt zo makkelijk. Links ruilen met andere websites. Maar Google is hier geen voorstander van. Ruil daarom alleen een link als het een relevante of bevriende website betreft.

Links kopen is nooit verstandig. Dit is namelijk eenvoudig te achterhalen door zoekmachines. Bijvoorbeeld door de snelle groei van je linkprofiel of doordat de websites waar de links vandaan komen een (ongeveer) gelijk ip-adres hebben.

Sinds de Pinguïn-update van Google is het onverstandig om op één zoekwoord te linkbuilden. Een gebrek aan variatie in het zoekwoord kan zelfs negatief uitpakken.

Na het succes van startpagina.nl zijn er oneindig veel varianten gekomen met hetzelfde concept. Besteed hier niet al te veel tijd aan. De meeste startpagina's zijn ordinaire 'linkfarms' en ze leveren in het gunstigste geval nog steeds weinig op.

Een goede website heeft meerdere pagina's die iets toevoegen aan internet. Een website die enkel links krijgt naar de homepagina is daarom verdacht.

Wanneer je website over hondenbrokken gaat en jij krijgt veel links binnen van een website over mobiele telefoons, dan is de relevantie ver te zoeken. Hierdoor heeft de link weinig waarde.

Wanneer je website een natuurlijk linkprofiel heeft, dan zitten er tussen de links follow en no-follow links. Als je website alleen follow links heeft, dan is dat een indicatie van manipulatie.

Makkelijk te verkrijgen links staan vaak op het zelfde type website. Links van allemaal dezelfde soort websites is een slecht signaal en doet de bellen bij Google rinkelen.

Footers komen meestal op elke pagina van een website terug, net als een blogroll. Een link in de footer van een website betekent dus automatisch honderden links met het zelfde zoekwoord.

Vraag naar de mogelijkheden

Wil je hoger in Google komen door professionele linkbuilding? Wij kunnen je daar het best mee helpen. Hierdoor heb je zelf meer tijd over voor het uitvoeren van jouw kernactiviteiten. Wij nodigen je van harte uit om contact op te nemen en je wensen te bespreken. Onze specialisten kunnen je vrijblijvend adviseren.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.