Wat is uitbesteden?

Bij outsourcing of uitbesteden schakelt een bedrijf een andere partij in om bepaalde taken uit te voeren, activiteiten af te handelen of diensten te verlenen die het bedrijf niet zelf uit wil of kan voeren.

Veel taken of diensten worden tegenwoordig uitbesteed, zeker bij de kleinere ondernemingen. Zo besteden bedrijven vaak IT-diensten uit, waaronder programmeren en applicatieontwikkeling, evenals technische ondersteuning. Ze kunnen ook andere soorten werk uitbesteden, waaronder productieprocessen, (online) marketing, Google Ads, werving en selectie, boekhouding en loonadministratie. Bedrijven kunnen hele afdelingen, zoals de gehele marketing, of delen van een bepaalde afdeling uitbesteden.

Redenen om uit te besteden

Bedrijven besteden vaak uit om de kosten te verlagen, de efficiëntie te verbeteren en sneller te werken. Bedrijven die besluiten om uit te besteden, vertrouwen op de expertise van externe leveranciers bij het uitvoeren van de uitbestede taken om dergelijke voordelen te behalen. Het onderliggende principe is dat omdat de externe aanbieder zich op die specifieke taak richt, hij in staat is om het beter, sneller en goedkoper te doen dan het inlenende bedrijf zou kunnen.

Drijfveer Media ondersteunt veel bedrijven, van ZZP en MKB tot multinational, op het gebied van online marketing. Soms alle marketing gerelateerde werkzaamheden maar soms ook één bepaald onderdeel van de marketing, zoals zoekmachine optimalisatie. Wij gaan altijd uiterst vertrouwelijk om met de gegevens en zetten ons maximaal in om er een succes van te maken.

Hieronder zie je een greep uit de mogelijkheden waarbij Drijfveer Media jou en je bedrijf in kan ondersteunen en helpen.

Wees niet verlegen, we bijten niet!

Neem contact met ons op en vertel ons over je nieuwe project, dagdromen of omdat je gewoon zin in een goed gesprek en koffie hebt!