Website toevoegen

BInnen enkele uren in Google

Is het nog nodig om je website toe te voegen aan Google? Deze vraag komt bij ons af en toe voorbij. Het antwoord is, zoals zoveel bij Google, niet te beantwoorden met een "ja" of "nee." Maar het is ook niet heel erg ingewikkeld.

In dit artikel leg ik je uit of het nodig is, wanneer het nodig is en welke methodes er zijn. Als je alles gelezen hebt weet je precies hoe je website binnen enkele uren door Google vermeld kan worden.

Is jouw website al geïndexeerd?

Moet jij je website nog aanmelden bij Google? Deze vraag kunnen wij slechts beantwoorden met een wedervraag. "Heb je haast?"

Weet je zeker dat jouw website niet door Google geïndexeerd is? Soms verschijnt een website nog niet bij de zoekresultaten maar heeft Google de website al wel gevonden. Je kan controleren of je website in Google staat door op deze link te klikken en achter "site:" jouw www.websitenaam.nl te plaatsen.

''Wij helpen je graag met elke denkbare vorm van online marketing.''

Contact-Thorgall

Online marketeer

Thorgall van Eeden

Haast

Als je snel je website/webpagina in de zoekresultaten van Google terug wilt zien is het verstandig om werk te maken van je website indexatie. Niet voor niets heeft Google hiervoor een speciale tool. Maar let op, je website aanmelden bij die tool geeft geen enkele garantie. Wel vergroot je de kans dat je website (snel) in de index van Google komt. Als je website al geïndexeerd is en je hebt net een nieuw blogbericht of een nieuwe pagina geschreven, dan kan het ook handig zijn om de URL er even in te plakken. Wij hebben meegemaakt dat we direct na het invullen van de Google submit tool al in de zoekresultaten stonden. Meestal is het een kwestie van uren.

Geen haast

Als je geen haast hebt om je site aan te melden bij zoekmachine Google, dan kan je de onderstaande alternatieve methodes gebruiken. Eigenlijk kan je het beste alles doen wat op deze pagina staat. Dan weet je zeker dat je website snel geïndexeerd wordt

Dé tool

KLIK HIER.
Vul achter de URL: www.jouwwebsite.nl in.
Vul achter Omschrijving: het onderwerp van je website in.

1

Handleiding

Of je website al geindexeerd is of niet, je doet er verstandig aan om je website altijd toe te voegen aan:

1. Google Analytics
2. Google Search Console

Door je website aan bovenstaande services van Google te koppelen wordt je website in 99,9999% van de gevallen door Google in de zoekresultaten opgenomen. Maar de tools hebben nog veel meer voordelen voor je website.

Voor het gemak gaan we er vanuit dat je al een Google account hebt. Zo niet, maak er één, het is zo gepiept.

1. Google Analytics koppelen in 3,2,1...

Log in bij Google en surf naar https://analytics.google.com/ en klik je op de ‘Aanmelden’ knop.
Klik vervolgens op "Beheerder" en daarna op "Property maken".

screen-analytics-aanmelden-bij-Google

Als je op de knop "Tracking-ID ophalen" hebt geklikt krijg je een code te zien. Deze tracking code moet je op elke pagina van je website zetten. Afhankelijk van het thema is het eenvoudig of lastig om de code toe te voegen. Gelukkig zijn er veel plugins die je daarbij kunnen helpen. Of een handig neefje, of je belt ons voor hulp.

Heb je Chrome geïnstalleerd als webbrowser? Bezoek daar dan een paar keer je website mee. Chrome is ontwikkeld door Google en de browser deelt de websites die iemand bezoekt. Als iemand een website bezoekt die niet in Google staat, dan is het waarschijnlijk dat Google dat oppikt.

2. Search Console koppelen in 3,2,1...

Nu Google Analytics is geïnstalleerd, is het koppelen van Google Search Console een makkie. Zorg dat je ingelogd bent met je account bij Google en ga naar deze link.

Hier voeg je je site toe door op de rode knop te drukken met de tekst ‘Een property toevoegen’. Hier vul je je volledige domeinnaam in, zoals https://mijnnieuwedomein.nl.

Vervolgens krijg je een trits aan opties om je site aan te melden voor Search Console. Je hebt zojuist Google Analytics geplaatst en daarom is het de snelste route om daarmee ook je site in Search Console te verifiëren. Zo gepiept toch?

search-console-verificatie-aanmelden-bij-Google

Zo kan je ook je website toevoegen aan Google

Bovenstaande mogelijkheden te krijgen zijn met afstand het effectiefst om je website in Google. Maar er zijn meer mogelijkheden.

Social Media
Deel je website op je social media kanalen zoals Instagram, Twitter, Facebook of LinkedIn. Maak indien nodig ook gewoon accounts aan op de platformen om je website te promoten.

Linkbuilding
Linkbuilding kan helpen om je website snel geïndexeerd te krijgen. Maar linkbuilding is sowieso een slim idee. Het zorgt er niet allen voor dat je website in Google komt, het zorgt er ook voor dat je hoger in Google komt als er naar het onderwerp gezocht wordt waar jij een site voor hebt gemaakt.

footer-team

© 2022 Drijfveer Media | Algemene voorwaarden | Privacy | Sitemap

Drijfveer Media scoort een 4,7 / 5 op basis van 98 beoordelingen.