Zoekmachine-optimalisatie

Wil jij hoger scoren in Google en Bing?

Zoekmachine-optimalisatie is een overkoepelende term voor technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina's voor de vindbaarheid door zoekmachines (bijvoorbeeld Google en Bing). Met andere woorden, zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je website hoger in Google komt, jij eerder gevonden wordt en dus meer bezoekers op je website zult krijgen.

Zoekmachine-optimalisatie is erg belangrijk wanneer jij met jouw website hoger in de organische zoekresultaten van Google wilt komen. Organisch betekent in deze context dat je op een natuurlijke manier de postitie verkrijgt en hierbij geen gebruikt van betaalde advertenties zoals Google Ads. De zoekresultaten die de positie hebben verkregen via Google Ads staan aangemerkt als 'Advertentie'.

Drijfveer Media kan helpen om, door middel van zoekmachine-optimalisatie, jouw website hoger in Google krijgen.

Conversie

Specialist inschakelen?

Wij helpen je graag met zoekmachine-optimalisatie en elke andere denkbare vorm van online marketing. Je kan ons telefonisch bereiken op: tel: 088 - 115 5666

Waarom zoekmachine-optimalisatie zo belangrijk is

Verreweg de meeste Nederlandse internetgebruikers (zo'n 97%) gebruiken Google als zoekmachine. En 75% daarvan klikt op een organisch resultaat. Door goede zoekmachine-optimalisatie kom je hoger in de organische resultaten van Google en komt een groter deel van de zoekers op jouw website. Het voordeel van SEO is dat het resultaat goed meetbaar is.

De voordelen van onze zoekmachine-optimalisatie voor jouw website:

 • Hoe hoger in Google, hoe meer website bezoekers je krijgt
 • Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op transacties/contact
 • Een website die goed zichtbaar is in Google vergroot je naamsbekendheid
 • SEO heeft een langdurig effect, in tegenstelling tot adverteren

Wie online succes wil, kan niet om zoekmachine-optimalisatie heen. De zoekmachine-optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website bij zoveel mogelijk relevante zoekwoorden als eerste verschijnt. Dit zijn de woorden die jouw doelgroep gebruikt wanneer ze zoekt naar de diensten of producten die jij aanbiedt. Over het algemeen kun je stellen dat hoe hoger je website in Google staat op de juiste zoektermen, hoe meer nieuwe klanten bij jou een bestelling afnemen of een aanvraag doen.

Vergeet niet dat jouw concurrentie ook aan zoekmachine-optimalisatie doet. Stilstaan is dus echt achteruitgang bij SEO. Neem van ons aan dat bijna alle websites die op positie 1, 2 of 3 staan in Google dat te danken hebben aan zoekmachine optimalisatie. Geduld en hoop zorgen daar niet voor, alleen SEO kan dat realiseren.

Onze website optimalisatie

Om jouw website onder de aandacht van haar doelgroep te krijgen, maakt Drijfveer Media gebruik van SEO en SEA. Beiden vallen onder de overkoepelende noemer “zoekmachine-marketing.”

 • SEO (Search Engine Optimization) heeft als doel om jouw website hoger in de organische resultaten te krijgen. Zoekmachine-optimalisatie is een lange termijnstrategie
 • SEA (Search Engine Advertising) heeft als doel om jouw website hoog in de zoekresultaten te zetten met advertenties. Zoekmachine-adverteren is gericht op direct resultaat.

Drijfveer Media weet hoe je een website hoog in Google krijgt. Maar elke website, elke doelgroep en elke branche is anders en vraagt een eigen aanpak. Er is helaas niet 1 simpele methode van zoekmachine-optimalisatie die voor elke website werkt. Daarom maken wij voor iedere klant een plan van aanpak. Zo kan het zijn dat de ene website meer linkbuilding nodig heeft terwijl een andere website juist gebaat is bij betere content.

Duurzaam succes

Elke positie in Google is haalbaar, daar zijn wij van overtuigd. Als je aan de top staat, je er ook voor moet blijven werken om dat zo te houden. Want eenmaal aan de top wil je concurrentie niets liever dan jou daar wegdrukken. En dat lukt ze als je stopt met zoekmachine optimalisatie.

Zoekmachine-optimalisatie

Continu proces

Zoekmachine-optimalisatie is een langdurig traject. Het is niet zo dat je jouw website goed optimaliseert en dan achterover kan leunen. De algoritmes van Google die de positie van een website in de zoekresultaten bepalen, wijzigen continu.

Google doet jaarlijks meer dan 500 aanpassingen aan haar algoritmes! Bovendien heb je ook altijd te maken met concurrentie die boven jouw website willen komen. Het is daarom belangrijk om er bij stil te staan dat zoekmachine-optimalisatie een langere termijnstrategie is. Wij beginnen altijd bij de grootste winstpunten zodat er snel resultaat komt en ondernemingen in hun investering kunnen groeien.

Onze werkwijze

Er wordt vaak onnodig ingewikkeld gedaan over zoekmachine-optimalisatie. Wij streven ernaar om zo helder en concreet mogelijk te zijn, tik ons gerust op de vingers als we in jargon vervallen. Om alles zo helder mogelijk te maken leggen wij hieronder uit welke route wij bewandelen. Van kopje koffie tot hoog in Google.

 • De kennismaking
  Per mail of telefoon neem je contact met ons op. Je wil meer klussen, verkopen of aanvragen via internet binnen krijgen. Wij willen graag veel van je weten. Welke doelgroep wil je bereiken, wat zijn je verwachtingen, aan welk kanaal denk jij zelf en wat is je budget? Wij nemen alle tijd voor dit eerste kennismakingsgesprek. In dit vrijblijvende gesprek zullen wij ook aangeven wat wij voor jou kunnen betekenen. Wij werken altijd op basis van 4 zoekmachine-optimalisatiepijlers.
  1. Linkbuilding
  2. Content management
  3. Conversieoptimalisatie
  4. De techniek 
 • Na de kennismaking
  Wij onderzoeken met welke online marketingmiddelen wij het hoogste rendement uit jouw website kunnen halen. Is zoekmachine-optimalisatie slim of moeten we kiezen voor zoekmachine-adverteren? Hoe behalen we het snelst maar toch duurzaam resultaat. Zijn de verwachtingen realistisch? Wees gewaarschuwd, wij zijn eerlijk en direct. Wij willen geen onrealistische verwachtingen scheppen, die alleen maar voor teleurstelling zullen zorgen. We overleggen over de tijd die wij maandelijks nodig hebben om tot mooie resultaten te komen. Wij koppelen onze bevindingen terug en geven eerlijk advies en beantwoorden alle vragen die daar uit voortkomen. 
 • Offerte
  Na ons advies en overleg maken wij op basis van de uitkomst een offerte op voor de zoekmachine-optimalisatie. Deze ontvang je meestal binnen een dag. Na je akkoord heb jij een team enthousiastelingen ingehuurd die zich in het zweet zullen werken om jouw online succes te vergroten.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij na het lezen van onze aanpak graag weten wat zoekmachine-optimalisatie voor jouw website kan betekenen? Of wil jij graag weten of jouw website al goed geoptimaliseerd is? Een second opinion wellicht? Geen probleem, vraag onze gratis websitescan aan. De websitescan analyseert de belangrijkste (knel)punten van een website.

Wil jij ook meer uit je website halen met zoekmachine-optimalisatie? De SEO-experts van Drijfveer Media nemen je graag dit werk uit handen, zodat wij doen waar we goed in zijn. Jij kunt vervolgens doen waar jij goed in bent en wat je leuk vindt. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan bij Drijfveer Media.

Wees niet verlegen, we bijten niet!

Neem contact met ons op en vertel ons over je nieuwe project, dagdromen of omdat je gewoon zin in een goed gesprek en koffie hebt!