Zoekmachine-optimalisatie

Wil jij hoger scoren in Google en Bing?

Zoekmachine-optimalisatie

Wil jij hoger scoren in Google en Bing?

Gratis binnen 4 uur een website analyse in je mailbox ⇒

Wat is zoekmachine-optimalisatie?

SEO is de Engelse afkorting voor search engine optimization, wat zoekmachine-optimalisatie betekent. Zoekmachine-optimalisatie is een overkoepelende term voor technieken die gericht zijn op het optimaliseren van websites of internetpagina's voor de vindbaarheid door zoekmachines (bijvoorbeeld Google en Bing). Met andere woorden, zoekmachine optimalisatie zorgt ervoor dat je website hoger in Google komt en dus meer bezoekers krijgt.

Zoekmachine-optimalisatie is erg belangrijk wanneer jij met jouw website hoger in de organische zoekresultaten van Google wilt komen. Organisch betekent in deze context dat je dus niet met een betaalde advertentie hoog in Google staat, maar tussen de zoekresultaten direct onder de advertenties. Drijfveer Media kan jouw website hoger in Google krijgen.

conversie-optimalisatie

Waarom zoekmachine-optimalisatie zo belangrijk is

Meer dan 97% van de Nederlandse internetters gebruikt Google als zoekmachine. En 75% daarvan klikt op een organisch resultaat. Door goede zoekmachine-optimalisatie kom je hoger in Google en komt een groter deel van de zoekers op jouw website. Het voordeel van SEO is dat het resultaat goed meetbaar is.

De voordelen van onze zoekmachine-optimalisatie voor jouw website:

• Hoe hoger in Google hoe meer website bezoekers je krijgt
• Hoe meer bezoekers, hoe meer kans op transacties/contact
• Een website die goed zichtbaar is in Google vergroot je naamsbekendheid
• SEO heeft een langdurig effect, in tegenstelling tot adverteren

Wie online succes wil, kan niet om zoekmachine-optimalisatie heen. De zoekmachine-optimalisatie zorgt ervoor dat jouw website bij zoveel mogelijk relevante zoekwoorden als eerste verschijnt. Dit zijn de woorden die jouw doelgroep gebruikt wanneer ze zoekt naar de diensten of producten die jij aanbiedt. Over het algemeen kun je stellen dat hoe hoger je website in Google staat op de juiste zoektermen, hoe meer nieuwe klanten bij jou een bestelling afnemen of een aanvraag doen.

Vergeet niet dat jouw concurrentie ook aan zoekmachine-optimalisatie doet. Stilstaan is dus echt achteruitgang bij SEO. Neem van ons aan dat bijna alle websites die op positie 1, 2 of 3 staan in Google dat te danken hebben aan zoekmachine optimalisatie. Geduld en hoop zorgen daar niet voor, alleen SEO kan dat realiseren.

Onze website optimalisatie

Om jouw website onder de aandacht van haar doelgroep te krijgen, maakt Drijfveer Media gebruik van SEO en SEA. Beiden vallen onder de overkoepelende noemer “zoekmachine-marketing.”

SEO (Search Engine Optimization) heeft als doel om jouw website hoger in de organische resultaten te krijgen. Zoekmachine-optimalisatie is een lange termijnstrategie.

SEA
(Search Engine Advertising) heeft als doel om jouw website hoog in de zoekresultaten te zetten met advertenties. Zoekmachine-adverteren is gericht op direct resultaat.

Zoekmachine-optimalisatie is maatwerk

Drijfveer Media weet hoe je een website hoog in Google krijgt. Maar elke website, elke doelgroep en elke branche is anders en vraagt een eigen aanpak. Er is helaas niet 1 simpele methode die voor elke website werkt. Daarom maken wij voor iedere klant een plan van aanpak.

Zo kan het zijn dat de ene website meer linkbuilding nodig heeft terwijl een andere website juist gebaat is bij betere content.

Onze website-optimalisatie

Zoekmachine-optimalisatie is een langdurig traject. Het is niet zo dat je jouw website goed optimaliseert en dan achterover kan leunen. De algoritmes van Google die de positie van een website in de zoekresultaten bepalen, wijzigen continu.

Google doet jaarlijks meer dan 500 aanpassingen aan haar algoritmes! Bovendien heb je ook altijd te maken met concurrentie die boven jouw website willen komen. Het is daarom belangrijk om er bij stil te staan dat zoekmachine-optimalisatie een langere termijnstrategie is. Wij beginnen altijd bij de grootste winstpunten zodat er snel resultaat komt en ondernemingen in hun investering kunnen groeien.

Onze manier van zoekmachine-optimalisatie

Er wordt vaak onnodig ingewikkeld gedaan over zoekmachine-optimalisatie. Wij streven ernaar om zo helder en concreet mogelijk te zijn, tik ons gerust op de vingers als we in jargon vervallen. Om alles zo helder mogelijk te maken leggen wij hieronder uit welke route wij bewandelen. Van kopje koffie tot hoog in Google.

Aan de top komen is makkelijker dan aan de top blijven

Elke positie in Google is haalbaar, daar zijn wij van overtuigd. Maar het is natuurlijk moeilijker om op 1 te komen met het woord “hypotheek” dan met de term “biologische boer in Drachten.” Maar in beide gevallen telt dat, als je aan de top staat, je er ook voor moet blijven werken om dat zo te houden. Want eenmaal aan de top wil je concurrentie niets liever dan jou daar wegdrukken. En dat lukt ze als je stopt met zoekmachine optimalisatie.

De SEO-experts van Drijfveer Media nemen je graag dit werk uit handen, zodat wij doen waar we goed in zijn en, nog belangrijker, dat jij doet waar jij goed in bent en wat je leuk vindt.

Alles begint met een 0 meting en (zoekwoord)analyse

Hoe wordt je website nu gevonden? Op welke zoekwoorden scoort je website? Welke zoekwoorden hebben de minste en meeste concurrentie? Wij koppelen onze analyse en 0 meting aan jou terug en starten met het plan van aanpak.

6-gratis-alternatieven-voor-Googles-Keyword-Tool

Content optimalisatie en management

Wij weten na de analyse exact op welke woorden wij ons moeten richten. Alle teksten van je website worden door de kritische ogen van onze SEO-tekstschrijvers bekeken.

Als het nodig is:
• vullen wij bestaande teksten aan
• schrijven wij extra (landings)pagina’s
• maken wij de teksten actiegericht

Wat we in ieder geval altijd doen is controleren of de teksten zo zijn geschreven dat de zoekmachines de teksten hoog waarderen. Een goede SEO-tekst moet namelijk aan tal van regels voldoen maar moet tegelijkertijd ook de bezoekers van je website overtuigen.

Nieuwsgierig geworden?

Wil jij na het lezen van onze aanpak graag weten wat zoekmachine-optimalisatie voor jouw website kan betekenen? Of wil jij graag weten of jouw website al goed geoptimaliseerd is? Een second opinion wellicht? Geen probleem, vraag onze gratis websitescan aan. De websitescan analyseert de belangrijkste (knel)punten van een website.

Wil jij ook meer uit je website halen met zoekmachine-optimalisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan bij Drijfveer Media.

partner

Contactgegevens

Drijfveer Media
Noorderstaete 34
9402 XB Assen
088 - 11 55 666
info@drijfveermedia.nl

Wij zijn gesloten
Vul het formulier in

Openingstijden

Maandag 8:30 - 17:30
Dinsdag 8:30 - 17:30
Woensdag 8:30 - 17:30
Donderdag 8:30 - 17:30
Vrijdag 8:30 - 17:30
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten